lördag 26 januari 2013

Egentillverkning av Praliner.Marlous-Mindfulness-Butik

Det här inlägget var jag inte färdig med, jag hade inte hunnit skriva texten men på något vis så tryckte jag på fel tangent så inlägget visades ändå, men nu ska text på plats.

I går så satte jag på en underbar feel good skiva med Salsa musik, musik som jag blir glad av.

Jag tog med mig skivan sen till jobbet så att vi kunde spela den när vi hade målarkursen mitt på dagen.
Det är svårt att stå still till sån musik, jag föreslog i gårkväll för maken att vi ska börja nybörjarkurs i Salsa. 
Kanske jag kan få med honom på det till hösten kanske.Förmiddagen idag har vi ägnat åt att städa klart i vår källare och det är så skönt att kunna öppna dörren in till det som vi har som förråd och matkällare och att det är tomt på golvet och hyllorna är städade och var sak har fått sin plats.

  

Så här ser boken ut som jag köpt och där små pralinformar i silikon var med i setet.

Under eftermiddagen så har jag och båda döttrarna gjort chokladpraliner, men den äldsta började med mig och när hon tröttnat så kom den yngre och tog över.
Det var inte så enkelt som jag trott.
Vi följde receptet ordentligt. Alla ingredienserna var inköpta, vi läste igenom hur man ska göra innan vi startade, vi hade koll på temperaturen hela tiden, men på nåt vis så var chokladsmeten inte tillräckligt rinnig när vi skulle hälla den i formarna så jag föreslog att vi skulle ställa tillbaka den över vattenbadet och det var misstaget. Den blev alldeles för hård då.
Dottern suckade och gav upp, men jag tog en liten träsked och började smeta ut chokladen så gott det gick i formarna, sen hjälptes vi åt.
Vi konstaterade att dom inte såg så vackra ut som på bilderna men dom kanske ändå kommer att smaka gott:))Den med 70% var till skalet på pralinen, den som bara skulle hällas i och sen vända och tömma ur överflödet


Chokladen skulle finhackas ordentligt så att den skulle smälta snabbt och det gjorde vi verkligen.


Den 55% chokladen skulle finhackas och blandas sedan med grädde som skulle sjuda och hällas över chokladen.
Man behöver verkligen ha tillgång till en bra termometer så att man har stenkoll på graderna.Här var smeten perfekt, blank och fin.
Men när vi hällde upp den i kannan så rann den inte ut så som den skulle göra.


 Så, så här ser dom ut efter att vi smetat ut chokladen med sked. Inte så snyggt precis!
Nu har vi fylld dom med fyllningen och pyntat dom och dom står på kylning, så snart ska jag visa bild på hur dom blev tillslut.

Den som är nyfiken på hur dom smakar kan ta sig en sväng till oss på MarthaMildred och kolla vad vi har i vår butik på Onsdag för då ska jag bjuda på hemmagjorda choklad praliner till kaffet!

Det blir ett inlägg till ikväll med pralinfatet så jag säger bara hej då så länge.

Susanne


Marthamildred.se/

Här kan ni köpa CD skivan som är jätte bra hela skivan. Bara bra låtar!:
Marlous-Mindfulness-Butik3 kommentarer:

 1. Den 18 december 2011 gjorde jag praliner i precis sådana där formar! Jag gjorde smakerna bounty, nogatcrisp och Marianne. Jag köpte choklad på Ica Parken som var som små flingor och väldigt lätt att smälta. Prova sådana nästa gång. Jag använde ingen termometer.

  SvaraRadera
 2. Salsa ja..... Let`s dance...... Nice dans!

  SvaraRadera
 3. Du ska få berätta hur du lyckades med dina praliner för jag kan säga att våra blev ganska misslyckade i både utseende och smak!
  Det var nog krångliga recept i den lilla boken som är med formarna. Jag ska inte ge mig än utan prova några gånger till efter jag pratat med dig Knasterfaster:))

  SvaraRadera