tisdag 29 januari 2013

Lamptrend 2013


 När jag tittade ut på trädet som är precis utanför vårt vardagsrumsfönster så satt det två stycken domherrar där. Jag lyckades få ett kort på dom idag också. Jag blir jätte lycklig när jag ser dom små röda varelserna, det är inte ofta man få besök av domherrar.
Men, talgoxen är också så söt tycker jag.Nu ska jag visa några gnistrande lampor som jag tyckte stack ute i mängden av alla prylar på Formexmässan som vi var på för två veckor sedan.


Den här långa och vackra kristallkronan fick fler än oss att stanna men, det är svårt att fånga på bild hur maffig den var. 
Här nedan är det en närbild på den långa takkronan.
 
 Den här lampan var verkligen hur vacker som helst. Den skulle jag inte ha något emot att äga själv!Denna lampa var lite annorlunda med sina kedjor istället för prismor.
Kul idé, en sån här skulle man faktiskt kunna tillverka själv med lite tålamod och fantasi.


Här kommer lampor från märket Kamelo. Dom tillverkas av djur som skjutits för att hålla nere stammen så allt från det här företaget har certifikat på det som dom säljer.


Dom här lamporna är tillverkade av piggsvinsborst.
Dessa lampor föll  mig i smaken. Inget konstigt alls, bara plast!

Ja, så detta är ett litet urval hur lamptrenden ser ut 2013.


I dag har jag och ena dottern lyckats röja och städa klart i både klädkammare och i det som jag har haft som ateljé i många år .
Jag gav upp när det fortfarande var saker kvar både på golvet och på skrivbordet, -nu orkar jag inte mer sa jag och gick upp för att vika tvätt.
Dottern sa att hon ville göra klart rummet.
Efter ett ganska långt tag så ropade hon- kom och titta!
Rummet är helt förvandlat till ett mysigt rum där jag kan sitta och blogga och jobba vid datorn.
Den plats som jag har suttit vid senaste tiden är inte någon bra plats för rygg och axlar så jag inser att jag måste sitta korrekt för jag har ont i både armar och nacke nu.

Bilder kommer, men nu ska jag skura golvet så all färg försvinner och en matta ska på, sen kan jag visa upp det för er.

Vad skönt det känns att vi gått igenom alla rum och det är städat och ordning i hela huset nu.
Vi brukar alltid ta tag och göra en ordentlig röjning tillsammans hela familjen under ledighet i samband med julen och den här gången så har vi gjort det ordentligt.

En del slängs, en del skänks men det mesta har vi användning för på jobbet. Vi ska måla om flera olika saker och det ska bli jätte roligt att få göra om och förnya allt från lampskärmar, lampfötter, möbler, hyllor och prydnadssaker m.m och dom kommer till användning på nytt.

Finns det några tips på saker som du gjort om?

Välkommen till vår butik i morgon.
Vi har öppet från 14-18.00 på Onsdagarna men under morgondagen så kommer vi vara där redan från 11.00 så den som vill komma då är varmt välkommen.
Målarkursen håller på till 18.30 så den som vill kan komma fram till den tiden.

Pernilla sköter butiken och jag håller i kurserna.

Susanne

3 kommentarer:

 1. Femtioplustjejenonsdag, januari 30, 2013

  Diggar Kamelos lampskärmar, speciella!
  Jag gjorde en drive med kokböcker som jag hade utspridda lite överallt hemma. Satte upp en pilasterhylla i köket där nu många kokböcker bor!

  SvaraRadera
 2. Åh! Jag älskar pilasterhyllan:))
  Ja, Kamelos monter var absolut finast på hela mässan. Jag gillar allt dom har.
  Hög klass på deras prylar!

  Ja, och bättre bilder ska det bli Stafanie för jag har tappat kameran i golvet och blixten gick sönder och jag har kollat upp den och det är bättre att lägga pengarna på en ny med från samma märke så att alla objektiv passar på den nya.
  Så ännu bättre ska det bli:))

  SvaraRadera