fredag 30 september 2011

Butik Huldas på Stallbacken



 Den här butiken som är relativt nyöppnad och ligger på ett mycket trevligt läge i Örebro, besökta jag för första gången för två helger sedan.
Jag hade då en vännina från Helsingborg på visit och ville visa henne några fina butiker.
Huldas som butiken heter hade jag fått rekommenderad av flera att gå till.
Den ligger på en fin innergård av kullersten där ett av Örebros populäraste kaffe´med även uteservering finns,
och även omgiven av andra butiker som är hög klass på. 
Min vännina provade en jätte snygg klänning som hon också inhandlade och butiksinnehavaren Annika 
kommenterade mina kläder som jag hade på mig. 
Hon frågade hur man köper in dom, jag svarade att vi ska inte ha någon butik i Örebro då vi har vårat showrum och atelje´här.
Men, man ska alrig säga ALDRIG!
När någon verkligen VILL, verkligen BER om att få köpa in och sälja kläder från oss, ja då kan man 
ju inte säga NEJ!
Efter samtal där vi verkligen kännt efter att denna butik känns helt rätt för oss, både i personkemin med de tre innehavarna av butiken, det är mor och två döttrar som äger den och med ett konstaterande att vi bara ÄLSKAR ALLT i den här butiken , ja då kan vi bara säga stolt och lyckligt att inom kort kommer den första leveransen med kläder att hängas upp i Butiken 




Stallbacken, Gamla Stan.



Här hittar man saker som INTE finns i andra butiker i Örebro. Ägarna lägger ner stor möda på att hitta sånt som dom blir ensamma om , vilket är väldigt roligt tycker vi.

De gröna burkarna på väggen måste vara toppen att stoppa in typ halsdukar och vantar i en hall, eller i tjejrum där man snabbt kan stoppa in linnen och tröjor som man varken vill lägga i tvättkorgen då det fortfarande är rent men heller ej ha slängda på golvet!
Lätt att stoppa in allt som man snabbt vill hitta.



Deras serie med gamla stolar som ser ut som om dom kommer från en militärförläggning är hur coola som helst( se den översta bilden, där finns stolen med), likaså borden i typ nån betong .



Lampan som är en gammal billykta men omgjord skulle jag verkligen kunna tänka mig hemma, men som vi alla tre sa när vi kom in i butiken vid första besöket, "Vilken underbar butik,  Vi vill ha allt!"












Snygga glaskupoler att bland annat ställa över blockljuset på trappen så att det inte slocknar i blåsten, locket högst upp är bara att ta bort när man använder det till ljus, eller att använda inomhus till ljus, blommor eller annat, stora och rejäla kupoler och inte dyra heller.


Ljusen är så läckra när dom brinner för dom sprakar som en riktig brasa.


En önskan till er ALLA om en trevlig Fredag.
Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar