söndag 14 april 2013

Mot Puerto de la Cruz


Vulkanen Teide i blickfång.
 Teide är en vulkan Teneriffa ,Kanarieöarna. Den är med sina 3 718 meter Spaniens högsta berg, och den tredje största vulkanen på jorden. Vulkanen betraktas som vilande, och det är fullt möjligt att den i framtiden kan få nya utbrott.
Senaste utbrottet var dock 1909.

Det har alltid funnits en vulkan på Teneriffa, eftersom ön är uppbyggd av vulkaniskt material. Vulkanen har antagligen från början bildats av en hetfläck som är placerad under Kanarieöarna. Själva Teide bildades när den gamla vulkanen där Teide ligger nu hade ett kraftigt utbrott. Allteftersom har vulkanen haft utbrott och en vulkankon har bildats på centrala Teneriffa och det är den som är känd som Teide. 
 
En liten bild av hur staden Puerto de la Cruz ser ut hinner man ändå få på resan mot parken.

Här svänger man ner mot Loro Park.

 Loro Parque är en av Kanarieöarnas främsta utflyktsmål för en dagstur och ligger i  Puerto de la Cruz på norra delen av Teneriffa. En spännande park, som är full med färgglada papegojor och här finns öns bästa uppträdanden med delfiner och späckhuggare och här ligger Planet Penguin, där söta pingviner simmar i antarktisk miljö.

Framme vid Loro Parque. 

Grundaren och ägaren av Loro Parque, Wolfgang Kiessling, är internationellt känd för sin unika samling med över 3 000 papegojor, uppdelade på 300 olika arter och underarter. Det finns omkring 700 i parken och resten bor i uppfödningsstationen, där man då och då kan få se små fåglar som kläcks och som matas.


Så här vackert är det inne i parken som har relativt stora ytor till djuren.


1994 donerades hela samlingen till Stiftelsen Loro Parque, som har som målsättning att bevara utrotningshotade papegojarter och deras naturliga miljö, samla in pengar för fältstudier och genomföra forskningsprojekt och arbeta för miljöskydd. Stiftelsen har också program för uppfödning för att kunna återinföra hotade arter i sin naturliga miljö. Den deltar i 18 spännande program för uppfödning och är direkt samordnare för projekten för fåglarna Spixis ara, Blåstrupig ara och Granadaamazon. 

 


 Den här bilden gillar jag själv. Vilket vänligt ansikte med varma uttrycksfulla ögon som värmer hela mig.
 
    
Läckra smycken som snart ska visas upp i vår butik av designerna själva.
Här presenterar jag en av dom lite mer:

Två stycken smyckedesigners från Stockholm visar upp sina kollektion och har försäljning hos oss i vår butik.
Vi bjuder på lite gott att dricka och mumsa på.
Nordic fields®
är ett svenskt varumärke som står för färgstarka uttryck, modern design och god kvalitet. Eva Waitzfelder startade sitt företag Nordic fields® 2009 och gör design i samarbete med prisbelönta guldsmeden och formgivaren Maria Börjesson, Ädla Ting. Tillverkning i Sverige 

Ingen föranmälan krävs utan alla är varmt välkomna!
Jag hoppas att många passar på att komma till vår butik då vi har dessa kvinnor på besök.
Lägg datumet på minnet!

Jag önskar er alla en god sömn.
Susanne

Länk till MarthaMildreds webbutik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar