måndag 5 december 2011

Fru Marthas Underbara Saffranskladdkaka

2 1/2 dl strösocker
1 1/4 dl riven mandelmassa
2 1/4 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 gr smör
100-150 gr vit choklad
1 påse saffran a´0,5 gr


Sätt ugnen på 200grader ( 180 grader i varmluftsugn) . Smöra och bröa en fom med avtagbar botten.
Smältsmöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffran. Blanda ihop alla torra ingredienser, tilsätt smörblandningen och rör till sist ner äggen.

Häll smeten i formen.

grädda i 35 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten när den är klar ( den stelnar när det kallnar).

Pudra lite flosocker på vid serveringen.
Serveras kall med en klcik vispad grädde till. Räcker gott och väl till 8-10 personer.


Kakan är helt underbart god!
Den är lika god i flera dagar efteråt.
Man tar små bitar och blundrar och njuter!

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar