söndag 6 november 2011

Ljussättning


Vi håller på just nu och tittar på vilken belysning som vi ska investera i för trots att vi har flera olika sorters lampor och att vi har fönster efter hela vårat showrum så behövs ändå mer ljus för vissa tillfällen eller tidpunkter . Ljus är viktigt, mycket viktigt till och med.

Men, det går inte att bara dra på ett par stora ljusrör i taket och tro att nu så ser vi!

Jag föredrar varmt ljus i alla lägen i alla fall. Jag har alltid köpt glödlampor med typ varmrosa sken, men nu tycker jag det är svårt att hitta glödlampor som ger det sken som jag vill ha, nu när de vanliga gamla glödlamporna är borta .Hela den här restaurangen har rätt belysning, jag kunde inte låta bli att fotografera inne i den. Varför har inte fler restauranger sån här ljussättning?


Bardisken gillar jag verkligen. Och här är det ju just belysningen som gör allt.
Vi satt ute och åt men vid det här bordet skulle jag gärna avnjuta en middag. Den utsnidade väggen bakom där belysningen tränger igenom känns varm och ombonad.Coolt draperi som med hjälp av belysning skapar en lyxig känsla.


Vacker ljussättning även på toaletten !
En bar med enligt mitt tycke just en fin ljussättning som skapade små trevliga , intima rum i hela det stora rummet. Sen att utsikten var bedårande var ju också ett plus. Baren låg på översta våningen på det höga hotellet med panorma fönster över hela staden Riga.

Massor med olika sorters belysning skapar en härlig atmosfär. Detta är i lobbyn på vårat hotell i Riga.

Utan den här punktbelysningen så skulle detta se ganska trist ut, men hela restaurangen som var en mycket bra Thailänsk retaurang i London som vi fått rekommenderad hade mycket små punktbelysningar som skapade en orientalisk stämning.


Vad vore den här byggnaden, Big Ben o kampani utan belysning när mörkret faller.


Den blålila belysningen förstärkte verkligen känslan av häftighet när man satt i korgen på London Eye.


 Även klotter kan vara fint i rätt belysning !Här är inne på Harrods där belysningen naturligtvis är perfekt. Man kan ju bara konstatera att det var mysigt att åka rulltrappa här.

Nu är det dags att tända mysbelysning i fönstren. På den här sidan jordklotet har det varit halvmörkt hela dagen.
Men, inte något ont som har något gott med sig som man brukar säga. Vi får tända levande ljus, och vad är vackrare en ett fladdrande stearinljus i mörkret!

En önskan om en fortsatt trevlig Söndag .

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar