fredag 30 september 2011

Butik Huldas på Stallbacken



 Den här butiken som är relativt nyöppnad och ligger på ett mycket trevligt läge i Örebro, besökta jag för första gången för två helger sedan.
Jag hade då en vännina från Helsingborg på visit och ville visa henne några fina butiker.
Huldas som butiken heter hade jag fått rekommenderad av flera att gå till.
Den ligger på en fin innergård av kullersten där ett av Örebros populäraste kaffe´med även uteservering finns,
och även omgiven av andra butiker som är hög klass på. 
Min vännina provade en jätte snygg klänning som hon också inhandlade och butiksinnehavaren Annika 
kommenterade mina kläder som jag hade på mig. 
Hon frågade hur man köper in dom, jag svarade att vi ska inte ha någon butik i Örebro då vi har vårat showrum och atelje´här.
Men, man ska alrig säga ALDRIG!
När någon verkligen VILL, verkligen BER om att få köpa in och sälja kläder från oss, ja då kan man 
ju inte säga NEJ!
Efter samtal där vi verkligen kännt efter att denna butik känns helt rätt för oss, både i personkemin med de tre innehavarna av butiken, det är mor och två döttrar som äger den och med ett konstaterande att vi bara ÄLSKAR ALLT i den här butiken , ja då kan vi bara säga stolt och lyckligt att inom kort kommer den första leveransen med kläder att hängas upp i Butiken 




Stallbacken, Gamla Stan.



Här hittar man saker som INTE finns i andra butiker i Örebro. Ägarna lägger ner stor möda på att hitta sånt som dom blir ensamma om , vilket är väldigt roligt tycker vi.

De gröna burkarna på väggen måste vara toppen att stoppa in typ halsdukar och vantar i en hall, eller i tjejrum där man snabbt kan stoppa in linnen och tröjor som man varken vill lägga i tvättkorgen då det fortfarande är rent men heller ej ha slängda på golvet!
Lätt att stoppa in allt som man snabbt vill hitta.



Deras serie med gamla stolar som ser ut som om dom kommer från en militärförläggning är hur coola som helst( se den översta bilden, där finns stolen med), likaså borden i typ nån betong .



Lampan som är en gammal billykta men omgjord skulle jag verkligen kunna tänka mig hemma, men som vi alla tre sa när vi kom in i butiken vid första besöket, "Vilken underbar butik,  Vi vill ha allt!"












Snygga glaskupoler att bland annat ställa över blockljuset på trappen så att det inte slocknar i blåsten, locket högst upp är bara att ta bort när man använder det till ljus, eller att använda inomhus till ljus, blommor eller annat, stora och rejäla kupoler och inte dyra heller.


Ljusen är så läckra när dom brinner för dom sprakar som en riktig brasa.


En önskan till er ALLA om en trevlig Fredag.
Susanne

torsdag 29 september 2011

På utflykt till Söderköping



Det är alltid trevligt att besöka nya platser och en fin sommardag bestämde vi oss för att åka till en stad som vi inte varit i tidigare. Söderköping fick bli målet på vår dag.
Solen sken från klarblå himmel, lagom varmt, dagen var perfekt!
Redan när vi parkerade bilen utanför själva stadskärnan så kände jag på mig att " den här staden kommer jag att tycka om".


Precis här börjar vår stadsvandring, när man tar första stegen in i en stad där man möts av så här vackra gamla hus på en kullerstens gata , ja då blir i alla fall jag lycklig.






Fint med en stad som har nivåskillnader.




Här är en före detta silos som är ombyggd till lägenheter. Skulle vara roligt att få gå in i en sån lägenhet.

Alltid härligt med en stad som har en levande hamn mitt i centrum.
Vi intog middagen på en trevlig restaurang som låg på bryggan. Det fanns många att välja på, både fik och matställen.







Mycket söta små affärer att titta i.








Ja, så här ser staden Söderköping ut en sommardag.
Nu föll det på plats att göra ett inlägg om just den staden därför igår hade vi besök av en som har sin verksamhet och även själv bor där , strax utanför Söderköping.
IngaMaj som vi träffade på Formex mässan gjorde en besök hos oss med sin dotter Mia.
Bägge två är utbildade på SPA behandlingar och arbetar periodvis tillsammans.
Vi hade en underbart trevlig förmiddag där tiden bara sprang i väg. 
Vi utbytte erfarnheter, kontakter och kläder provades och även inköptes av IngaMaj som driver ett litet ställe som jag verkligen vill slå ett slag för. Där vill jag tillbringa några sköna dagar i trevligt sällskap under en snar framtid.


Visar här några bilder från 





En önskan om en fortsatt trevlig dag.

Susanne

tisdag 27 september 2011

Sinnernas minne



Blev väckt tidigt i Lördags av den ena dottern som ville ha skjuts till simningen.
Maken hade varit på plats i simhallen sedan gryningen då han och några till utgjorde staben som arrangerade den ganska stora simtävlingen som gick av stapeln nu i helgen.
Dotter behövde vara kvar hemma ett tag till för att sjunga upp sig, hon skulle inviga tävlingen med ett solonummer med Sveriges Nationalsång.
Så, därför kom jag upp strax efter 07.00 för att skjutsa.
I vanliga fall är jag inte uppe med tuppen en Lördag men nu när jag ändå kom upp så konstaterade jag att det var ett underbart vackert höstväder.
Varpå frukost intogs snabbt och sen snördes skorna på och stavarna sattes i händerna för en rask lång promenad.


Vad är väl vackrare än en höstdag med hög blå himmel, strålande sol och alldeles vinstilla.
Jag skulle inte alls fotografera så den bra kameran hade jag inte med mig , men, nästan omedelbart så insåg jag att idag kommer det bli mycket hivande upp och ner i min pyttelilla virkade väska som min kompis Gunnis virkat och som är gjord för att ha mobiltelefon i.


Även om den inte går att äta så gör den nytta som vacker modell för alla svampar i skog och mark.


 Ett mycket trevligt ställe att handla både presenter och annat som man kan behöva när man bygger om eller bygger nytt .Det finns annorlunda föremål här med kvalitéts känsla tycker jag. Mycket är handgjort.
Här får skylten tala för sig.
klicka här



När jag ser dessa vita bär så går minnena direkt till häcken som låg vid garagelängan på Esbjörnsgatan där vi var många barn som lekte. Dom här bären var perfekta att kasta på varandra. Likaså ljudet när man trampar på bären kommer tillbaka på en gång jag ser dom.


 När jag ser stora vackra löv som ligger på backen så kommer minnena direkt tillbaka från lukten av björnlim som luktade så gott! Jag kommer till och med ihåg hur penseln såg ut som tillhörde burken. Jag var mycket för att samla löv, sitta och plocka med dom, välja ut de finaste för att sedan klistra upp på papper och göra tavlor när jag var liten. Varför har man inte björmlim nu för tiden?








Jag tänker på pyssel i största allmänhet när jag ser ekollon.
Hatten har man också användning av vid tillverkning av tomtar och troll.



Frostbitna nypon är vackert. Mina tankar letar sig ännu en gång tillbaka till barndomen då killarna på gården hade sönder stora nypon och "pulade oss tjejer" med dess innehåll.







Väggar med skuggor är alltid facinerande. Lusten att måla tavlor infinner sig alltid vid åsynen av husvägg med sol och skugg-spel.



Ett ställe som jag alltid återkommer till är Karslunds herrgård med omnejd, en fint promenad stråk i vår stad. Nedanför herrgården ligger små odlings lotter som sköts med omsorg.

Här dröjer sig sommaren fortfarande kvar i det varma , skyddande läge som inhängnaden skapar.










Om man ändå kunde sitta och njuta och vaggas i den här fina gungan utan att må illa, det vore inte så dumt!
Men, den var fin att titta på.


Höstens praktblomma kan man väl kalla Hortensian!

Det var inte alls meningen att inlägget skulle handla om bardomens minnen som sparas i  våra sinnen, det bara blev så!

En härlig Tidsag önskar jag er ALLA.
Susanne